Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 30-03-2003

Datum nieuwsfeit: 30-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-03-2003 1e persbericht van zondag 30 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden
Een man van 43 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmiddag rond 15.00 uur op de Hermanus Boexstraat aangehouden op verdenking van zakkenrollen. Een getuige had gezien dat de man in de Heuvelgalerie bezig was de tas van een vrouw open te maken, en had de beveiligingsdienst gewaarschuwd. Die heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Gewond na vechtpartij
Zondagochtend rond 5.15 uur zijn drie mensen gewond geraakt bij een vechtpartij op de Stratumsedijk. Het gaat om een vrouw van 23 jaar uit Eindhoven en twee Eindhovenaren van 21 en 22 jaar. Toen ze daar liepen, werd de vrouw door een haar onbekende man in haar billen geknepen. Toen ze daar wat van zei, sloeg de man haar op haar gezicht. Daardoor liep ze vermoedelijk een gebroken neus op. De twee mannen die bij de vrouw waren, kregen vervolgens ook klappen van de onbekende man en van nog een andere man die bij hem was. De 22-jarige Eindhovenaar liep daarbij een gat in zijn hoofd op, de 21-jarige man liep onbekend letsel op. Ze zijn alledrie voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De twee daders zijn er vandoor gegaan.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een 50-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken een auto bestuurde. Hij werd rond 19.00 uur betrapt op het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,35.

Eindhoven: Opgepakt voor zakkenrollen en inbraak Een vrouw van 24 jaar uit Eindhoven is zondagochtend rond 1.30 uur aangehouden op verdenking van zakkenrollerij en inbraak. De politie kreeg de melding dat de vrouw zich verdacht gedroeg in een aantal cafes op het Stratumseind. Nadat ze was aangehouden en gefouilleerd bleek ze bankpasjes en een mobiele telefoon bij zich te hebben die niet van haar waren. Uit onderzoek bleken die zaterdagochtend te zijn weggehaald uit een woning aan de Hastelweg. Ze had ook nog andere pasjes bij zich, die vermoedelijk buitgemaakt zijn door zakkenrollen.

Eindhoven: Man bedreigt ex-vrouw met bijl
Een man van 26 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 20.00 uur aangehouden omdat hij zijn ex-vrouw met een bijl had bedreigd. De man en de vrouw hadden ruzie gekregen in de woning van de vrouw in Woensel-Zuid, waarna hij de bijl uit zijn auto had gepakt. De vrouw en haar dochtertje van acht jaar oud zijn een ander huis binnengevlucht, waar de politie is gebeld. Agenten hebben de vrouw en haar kind opgehaald. De man stond toen nog buiten het huis, en bedreigde de vrouw met de dood. Daarop is hij aangehouden. In de auto vond de politie de bijl, die in beslag is genomen. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Stilpot zijn sieraden, bankpasjes en ongeveer 50 euro contant geld weggehaald. De inbraak werd zaterdagavond rond 23.45 uur ontdekt. De achterdeur werd opengebroken, waarna de woning is doorzocht.

Helmond: Dronken automobilist
Een man van 36 jaar uit Helmond is zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Een politieman in burger had de man met zijn auto slingerend zien rijden op de Houtse Parallelweg, en de meldkamer gewaarschuwd. Een politie-surveillance kon de man vervolgens rond 19.00 uur op de Houtsdonk aanhouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 2,40 te hebben.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Molenstraat is zaterdag tussen 10.30 en 12.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 713 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 29 te hard reden. De maximum snelheid is daar 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. Ook op de Uiverlaan is zaterdag op snelheid gecontroleerd. Tussen 14.25 en 16.30 uur werden 1715 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 72 te hard reden. Ook hier mag 50 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.

Vlierden: Varkens omgekomen bij brand
Bij een brand in een varkensstal in Vlierden zijn ongeveer 60 zeugen en tussen de 200 en 300 biggen omgekomen. De brand brak zaterdagmiddag rond 15.45 uur uit. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Een nabijgelegen woonhuis en een andere stal konden worden gespaard. De oorzaak van de brand is onbekend. Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

Heeze: Rijbewijs kwijt
Een man uit Geldrop van 20 jaar is zondagochtend rond 4.00 uur aangehouden op de Geldropseweg in Heeze. Hij had kort daarvoor met zijn auto toeterend door het centrum van Heeze gereden. Toen agenten hem daarvoor aanhielden, bleek hij teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60. Hij moet zijn rijbewijs inleveren, maar het is nog onduidelijk of hij dat ook heeft.

Nuenen: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Laan ter Catten zijn een laptop, sieraden en ongeveer 150 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondagochtend 2.00 uur. De achterdeur is opengebroken, waarna de woning is doorzocht.

Nuenen: Woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Schepen de Greefflaan. Daarbij werden een fototoestel en een horloge weggehaald. De voordeur werd opengebroken en de woning werd doorzocht.

Nuenen: Geld weg bij inbraak
Een woning aan de Anderegglaan is zaterdagavond doelwit geweest van een inbraak. Tussen 17.40 en 21.50 uur werd er een geldbedrag van ongeveer 400 euro buitgemaakt. De voordeur is opengebroken, waarna het huis werd doorzocht.

Nederwetten: Auto in sloot
Een man van 65 jaar uit Son is zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken een auto bestuurde. De man had zijn voertuig op de Koppeldreef geparkeerd en was ergens wat gaan drinken. Toen hij rond 21.00 uur terugkwam, wilde hij zijn wagen verplaatsen. Daarbij reed hij achteruit in een sloot. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en daar bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,35 te hebben.

Reusel: Man gewond na val van ladder
Een man van 28 jaar uit het Belgische Lommel is zaterdagmiddag rond 15.00 uur van een ladder gevallen en gewond geraakt. Dat gebeurde bij werkzaamheden bij een bedrijf aan de Turnhoutseweg. Tijdens het beklimmen van de ladder gleed hij uit, sloeg met zijn kin tegen de ladder en vervolgens met zijn hoofd op de betonnen vloer. De man is met pijn in nek en rug naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.

Oirschot: Rolstoel gestolen
Vanaf de Nevenakker is een rolstoel weggehaald. De eigenaar had hem buiten laten staan toen hij op bezoek ging bij kennissen. Zaterdagavond om 23.00 uur stond de rolstoel er nog, maar twee uur later was hij spoorloos verdwenen.

Waalre: TVs weggehaald
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Petunialaan zijn drie TVs met plasma-scherm weggehaald. Dat gebeurde zondagochtend rond 00.30 uur. Eerst werd een ruit van het bedrijf vernield, waarna de toestellen uit een vitrine werden gehaald. Ook die werd vernield.

Budel: Dronken bestuurder
Op de Marktstraat is zondagochtend rond 5.30 uur een man van 25 jaar uit Budel aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,35. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. In de auto lag een wapenstok, en die is inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie