Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Babylijkje aangetroffen in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 30-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten
Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 30 maart 2003

* BABYLIJKJE AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks zes uur werd in een tuin aan de Dordtselaan het stoffelijk overschot aangetroffen van een kindje. Een buurtbewoner had in de tuin een plastic zak zien liggen waar hij iets uit zag steken. De gewaarschuwde politie trof in de plastic zak het stoffelijk overschot aan. Na onderzoek bleek het te gaan om een ongeveer 26 weken oude foetus. Sectie heeft nog geen duidelijkheid gegeven omtrent de doodsoorzaak van dit te vroeg geboren kindje. Van de moeder ontbreekt nog elk spoor. Er is een recherche assistentie groep gevormd, die deze zaak onderzoekt. De recherche van het district Zuid vraagt personen, die informatie kunnen verschaffen over deze zaak, contact met hen op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.


* MAN SCHIET OP EX-VRIENDIN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half zeven vond in de Viskorfstraat een schietpartij plaats. Niemand raakte gewond. Een 31-jarige man uit Rijswijk had in een woning ruzie gekregen met zijn 26-jarige ex-vriendin. De man werd buiten de deur gezet, waarna hij uit zijn voor de woning geparkeerd staande auto een vuurwapen pakte. Met dit vuurwapen schoot hij vanaf de straat op zijn ex die hem vanuit een geopend raam van de woning toeschreeuwde. De vrouw werd niet geraakt. De man ging er hierna in zijn auto vandoor. Hij werd wat later door de gewaarschuwde politie op de provinciale weg N15 aangehouden. Het vuurwapen en munitie werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.


* INVAL IN CAFÉ -VUURWAPEN, DRUGS EN GESTOLEN GOEDEREN AANGETROFFEN


- VIER VERDACHTEN
SCHIEDAM -In verband met verdenkingen van handel in verdovende middelen deed het wijkteam van het district Schiedam zaterdagavond omstreeks half negen een inval in een café' aan de Parkweg. In het café' en in een kelderbox werden onder andere een vuurwapen, een mes, een grote hoeveelheid softdrugs, een kleine hoeveelheid harddrugs, geld en vermoedelijk gestolen kleding, autoradio's, mobiele telefoons en computerapparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Er werden twee Schiedammers, 28 en 31-jaar oud en twee vrouwen, 25- en 26-jaar oud, afkomstig uit Rotterdam en Schiedam aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De burgemeester van Schiedam heeft het café' voor twee maanden gesloten. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* MAN IN WONING DOODGESCHOTEN
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur werd bij een schietpartij in een woning aan de Hennewierstraat, een 36-jarige man uit Boom (België) dood geschoten. Een 28-jarige Rotterdammer raakte licht gewond. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Na behandeling is hij aangehouden en ingesloten. Het is nog niet bekend wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning en wat de aanleiding was tot de schietpartij. Er is een recherche assistentie groep (RAG) gevormd die de zaak onderzoekt.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Bij een schietpartij zondagmorgen omstreeks half zes op de Mauritsweg, is een 21-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Het slachtoffer had tijdens een feestje in een zaal van een Cultureel Centrum met een man ruzie gekregen om een vrouw. Deze man werd uiteindelijk het centrum uitgezet. De man keerde wat later terug naar de Mauritsweg. Op dat moment stond het slachtoffer in een grote groep personen inmiddels voor het centrum op straat. Er ontstond een worsteling in de groep, waarbij er plotseling met een vuurwapen werd geschoten. Het slachtoffer werd in zijn arm geraakt en vluchtte een parkeergarage in. De gewaarschuwde politie wist de schutter, een 21-jarige Rotterdammer aan te houden. Ook werd er nog een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het vuurwapen werd op straat aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, in de avond en nachtelijke uren toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden zeven personen aangehouden, onder andere terzake van mishandeling, niet voldoen aan bevel of vordering, openbare dronkenschap en Vreemdelingenwetgeving. Er gingen 19 wildplassers op de bon, terwijl er 137 processen-verbaal werden uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Ook werden er nog 9 bekeuringen uitgeschreven voor diverse parkeerovertredingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie