Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Marinefregat Karel Doorman vertrekt naar Arabische Zee

Datum nieuwsfeit: 30-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---


---

Marinefregat Karel Doorman vertrekt naar Arabische Zee

28-03-2003

Persbericht van het Ministerie van Defensie (DV/PB025)

Het multipurpose-fregat Hr.Ms. Karel Doorman vertrekt zondag 30 maart voor een periode van vier maanden naar de Arabische Zee. Het fregat zal daar de taken overnemen van Hr.Ms. Van Nes in de operatie 'Enduring Freedom' bij de strijd tegen het internationale terrorisme.

Hr.Ms. Karel Doorman vertrekt met 160 opvarenden. Het fregat wordt belast met het identificeren, monitoren en controleren van de scheepvaart in het operatiegebied. Dit gebeurt ondermeer met behulp van de zogenoemde 'boarding-teams', bestaande uit mariniers en een deel van de scheepsbemanning.

Hr.Ms. Van Nes verliet op 28 oktober 2002 de haven van Den Helder. Na een missie van zes maanden in de Arabische Zee keert zij huiswaarts zodra Hr.Ms. Karel Doorman is gearriveerd in de regio. Hr.Ms. Van Nes heeft meer dan 100 boardings uitgevoerd en circa 1300 schepen ondervraagt. Verder zijn er tal van schepen geëscorteerd en wist de bemanning begin januari 46 drenkelingen te redden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie