Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Willem Hollander nieuwe voorzitter Centrum Directeuren en Commissari..

Datum nieuwsfeit: 31-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NCD

Willem Hollander nieuwe voorzitter NCD

Willem Hollander nieuwe voorzitter NCD

Willem F. Hollander (1944) is per 1 april 2003 benoemd tot voorzitter van het NCD, het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen. Hij volgt ir. Jan Slechte op, die ruim twee jaar voorzitter is geweest.

Hollander was tot 1 oktober jl. directievoorzitter van de Compass Group Nederland Holding bv, waar hij ruim 30 jaar heeft gewerkt. Hij is nu voorzitter van de Raad van Advies van deze onderneming. In het verleden heeft Hollander verscheidene bestuursfuncties en commissariaten op uiteenlopende terreinen vervuld. Thans is Hollander onder meer bestuurslid van het Bedrijfschap Horeca en Catering en is hij vice-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties. Willem Hollander is sinds 1976 lid van het NCD.

Bij zijn benoeming wees Hollander op de dynamiek in het vak van directeur en commissaris. 'De positie van de directeur is sterk aan verandering onderhevig. De maatschappij verwacht van een directeur natuurlijk dat hij verantwoordelijkheid neemt voor het reilen en zeilen van de onderneming. Maar in toenemende mate verlangt de samenleving dat directeuren zich ook verantwoordelijk voelen voor de omgeving van die onderneming. Ik verwacht dat directeuren en commissarissen een rolmodel zullen gaan vervullen, waarin behalve professionele ook ethische en maatschappelijke componenten belangrijk zijn', aldus de nieuwe NCD-voorzitter.

Het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gevestigd te Badhoevedorp, is een landelijke vereniging waarvan circa 4.500 directeuren en commissarissen op persoonlijke titel lid zijn. De vereniging, opgericht in 1953, stelt zich ten doel het persoonlijk functioneren van zijn leden te bevorderen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie