Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Extern optreden bewindslieden ministerie van OC&W

Datum nieuwsfeit: 31-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINOCW

Minocw:extern optreden bewindslieden

MEDEDELINGEN AAN DE REDACTIES
EXTERN OPTREDEN MINISTER, STAATSSECRETARISSEN EN AMBTENAREN VAN HET

MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

Van zaterdag 29 maart t/m zondag 6 april 2003

Minister Van der Hoeven, maandag 31 maart, 15.00 tot 16.00 uur, deelname paneldiscussie: Examens van morgen, Utrecht. De CITO-groep organiseert een conferentie inzake examens. Aan de hand van de bevindingen van de gehouden workshop eerder op de dag, vindt discussie plaats over de toekomst van examens.
Locatie: Beatrixtheater, Jaarbeursplein.

Minister Van der Hoeven, woensdag 2 april, 14.30 tot 15.00 uur, in ontvangst nemen boekje Goede voorbeelden van tussenschoolse opvang, op 4de Nationale Conferentie Tussenschoolse Opvang, Ede. In opdracht van OCW en SWZ is onderzoek gedaan naar goede voorbeelden van tussenschoolse opvang van (brede) scholen. De resultaten staan in deze bundel.
De laatste jaren is er een ontwikkeling op gang gekomen om de kwaliteit van het overblijven op de basisschool te verbeteren. Zoals de voorschoolse en naschoolse opvang van kinderen geleidelijk geprofessionaliseerd is, zo is die ontwikkeling ook bij de 'tussenschoolse opvang' op gang gekomen.
De knelpunten van tussenschoolse opvang zijn inmiddels bekend en herhaaldelijk onderzocht. Veel minder bekend is, welke oplossingen er in de praktijk zijn uitgeprobeerd en welke er blijken te werken. Daarom hebben de ministeries van OCenW en SZW het initiatief genomen om een onderzoek te laten doen naar goede voorbeelden van tussenschoolse opvang. Daarbij gaat het om de vraag 'wat werkt, voor wie en waarom?' De gevonden antwoorden kunnen leerzaam zijn voor iedereen die tussenschoolse opvang organiseert en helpt uitvoeren. Locatie: De Reehorst, Bennekomseweg 24

Minister Van der Hoeven, donderdag 3 april, 10.30 tot 11.30 uur, toespraak op conferentie netwerk Minder handen voor de klas, Rotterdam.
De kern van de boodschap van het netwerk Minder handen voor de Klas is dat de leden op hun eigen wijze vormgeven aan de reductie van het aantal docenten per klas in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en daarmee de contacttijd tussen docenten en leerlingen verhogen. Locatie: Scheepvaart en Transport College, Waalhaven Z.z. 18

Staatssecretaris Van Leeuwen, donderdag 3 april 10.00 tot 11.00 te Rotterdam: openen literair scholierenfestival Bulkboek Dag van de Literatuur.
Bulkboek Dag van de Literatuur is een literair festival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op deze dag komen circa 6000 jongeren en 400 leraren Nederlands bijeen om kennis te maken met de Nederlandstalige literatuur en andere kunstuitingen. Locatie: De Doelen

Staatssecretaris Van Leeuwen, zaterdag 5 april 14.30-16.30 te Rotterdam: in ontvangst nemen van de State of the Art muziekeducatie.
Ter afsluiting van de 2-daagse Muziekeducatie Z de toon! Neemt staatssecretaris de state of art over muziekeducatie en de conclusies in ontvangst. De staatssecretaris zal een reactie geven op datgene wat Z de toon! in gang heeft gezet.
Locatie: Concert- en Congresgebouw De Doelen

31 mrt 03 10:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie