Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 31-03-2003

Datum nieuwsfeit: 31-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 31 maart 2003

* AANPAK ILLEGAAL RACEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid trad zondagmiddag en -avond, samen met collega's van de Hondenbrigade, Verkeerspolitie en Ondersteuningsgroep, op tegen illegale racers in auto's en op motoren en scooters. Achtereenvolgens op de Waalhaven Noord- en Zuidzijde, Sluisjesdijk en Maeterlinckweg werd verbaliserend opgetreden en werden de racers verwijderd. Daarbij werden 380 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een gesloten verklaring en werden 23 bonnen uitgedeeld voor diverse andere verkeersovertredingen. Tevens werd een brommer in beslag genomen en een man aangehouden wegens opruiing.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield zondagmiddag op de Martin Luther Kingweg een verkeerscontrole. Tussen drie uur en half zes werden in totaal 43 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, het gooien van afval op straat, apk en het overschrijden van de maximum snelheid.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield zondagmorgen en -middag op de Pleinweg, Westzeedijk en de Vierhavenstraat snelheidscontroles. Tussen half acht en negen uur gingen op de Pleinweg 22 van de in totaal 170 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur in plaats van '50'. Op de Westzeedijk lapten tussen half tien en half twaalf 104 van de in totaal 498 passerende autobestuurders de limiet van '50' aan hun laars. Hoogste score bedroeg 107 km/uur. Tussen één uur en half twee hielden in de Vierhavenstraat 52 van de in totaal 436 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur in plaats van '50'.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum trof zondagmiddag, na een melding over een poging inbraak, tijdens een onderzoek in een woning aan de Nieuwehaven een hennepkwekerij aan. In totaal 442 hennepplanten en -stekken, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden daarbij aangetroffen en in beslag genomen. Tegen 41-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam van het district Rotterdam-Centrum hield zondagmiddag op de Karel Doormanstraat een bromfietscontrole. Daarbij werden twaalf berijders van bromscooters gecontroleerd en werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer geen helm op, geen verzekering en geen bromfietscertificaat. Tijdens de controle werd de bromscooter van een 20-jarige Rotterdammer in beslag genomen omdat hij al meerdere malen op de bon was gegaan voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Op het Kruisplein werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden toen deze onder de ogen van de politiemensen met een nijptang het slot van een daar geparkeerd staande fiets openbrak.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen vroeg omstreeks half vier werd in de Slaghekstraat een 24-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij was op heterdaad betrapt bij een inbraak in een geparkeerd staande auto. Een getuige had de autokraker in een auto zien zitten waarvan een ruitje was ingeslagen en de politie gewaarschuwd. Toen deze ter plaatse kwam, was de man nog in de auto bezig. Hij werd aangehouden. De was in het bezit van een autoradio, die hij even tevoren uit een andere in de straat geparkeerd staande auto had gesloopt. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het bleek dat hij ook nog gesignaleerd stond. Hij heeft nog 24 dagen gevangenisstraf tegoed.


* BRAND IN PORTIEK
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half zeven ontstond brand in een portiek van een woning in de Zwederstraat. De brand was ontstaan in de meterkast. De bewoners van de aangrenzende woningen werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. De brandweer bluste de brand. Twee woningen kunnen vanwege de opgelopen schade vooralsnog niet meer worden bewoond. De woningen werden afgedicht. Een 56-jarige bewoner werd aangehouden als verdacht van brandstichting. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie