Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mercator-telescoop draagt bij tot internationale uitstraling Vlaams ..

Datum nieuwsfeit: 02-04-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister van Wetenschappen en Technologische Innovatie, Dirk VAN MECHELEN, heeft de Vlaamse regering haar goedkeuring gegeven om gedurende twee jaar een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro te verlenen aan de werkingskosten van de Mercator-telescoop in het Internationaal Sterrenkundig Observatorium voor het noordelijk halfrond 'Roque de los Muchahos Observatory' in Santa Cruz de la Palma.

Met de Mercator-telescoop beschikt Vlaanderen over een belangrijke troef om sterrenkundige waarnemingen op internationaal competitief niveau te verrichten. De telescoop, gestationeerd op het Spaanse eiland La Palma, genereert een belangrijke wetenschappelijke meerwaarde en draagt bij tot de internationale uitstraling van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie