Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste investering Limburg Ventures

Datum nieuwsfeit: 02-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: LIOF
Zoek soortgelijke berichten
LIOF


Eerste investering Limburg Ventures

Limburg Ventures, het onlangs door DSM en LIOF opgerichte durfkapitaalfonds, heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om een participatie in Cilian, een jong Duits biotechnologiebedrijf dat een vestiging op de Research Campus Geleen van Chemelot gaat openen. Limburg Ventures wordt in deze financieringsronde vergezeld door onder andere ABN AMRO Participaties. Nu is Cilian nog gevestigd in Münster. Het bedrijf opent op korte termijn een kantoor in Geleen en eind 2004 een nieuw lab, waar om te beginnen zes mensen zullen werken. Verwacht wordt dat het aantal werknemers in Geleen zal groeien naar circa 30 in 2007.

Voor Cilian is het belangrijk met deze vestiging toegang te krijgen tot het biotechnologie-cluster in de Euregionale Meuse-Rhine Triangle, een gebied met 300 biotechnologiebedrijven, vijf universiteiten en vele onderzoeksinstituten op korte afstand van elkaar. De technologie van Cilian is gebaseerd op het gebruik van eencellige micro-organismen voor de productie van farmaceutische eiwitten en enzymen. Een van de producten in ontwikkeling is een medicijn voor de behandeling van pancreatitis, chronische ontsteking van de alvleesklier. Het bedrijf werkt samen met de universiteiten van Amsterdam en Maastricht. Cilian is eind 2000 opgericht en heeft momenteel 11 werknemers.

We zetten een hele goede eerste stap met het aantrekken van dit bedrijf, zegt Casper Bruens, investment manager bij Limburg Ventures. Het past heel mooi in ons doel om een cluster van life science bedrijven dicht bij elkaar in Limburg te vormen. De investering sluit aan bij de strategie van Limburg Ventures om bedrijven te financieren die een bewezen concept hebben en kapitaal nodig hebben voor snelle groei. Jonge, innovatieve bedrijven ontlenen hun kracht vooral aan hun ideeën, maar worden vaak beperkt of vertraagd doordat zij onvoldoende financiering, infrastructuur en contacten hebben, aldus Maurice Wijts, eveneens investment manager bij Limburg Ventures.

02-04-2004

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie