Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Risico's computerdiefstal onderschat door bedrijven

Datum nieuwsfeit: 08-04-2004
Bron: Tourbe
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Diefstalrisico's onderschat door bedrijven

Gevolgen te beperken dankzij nieuwe back-uptechniek

ERMELO, 20040408 -- De kans op computerdiefstal blijkt onrustbarend groot te zijn. Maar ook computervirussen en brand kunnen ervoor zorgen dat belangrijke bedrijfsgegevens in een klap zijn verdwenen. En uitgerekend die nacht zat de back-up cd nog in de gestolen of verbrande computer... Vaak wordt er echter in het geheel geen back-up gemaakt, zo blijkt uit onderzoek. Volgens voormalig systeembeheerder Ernst Veen moeten bedrijven zich bewust worden van de risico's die zij lopen om kostbare computergegevens te verliezen. Hij ontwikkelde een gemakkelijke en goedkope manier om dit gegevensverlies te beperken.Het moet de angst van elke ondernemer zijn: op een morgen ontdekken dat alle computers zijn gestolen en dat de geautomatiseerde bedrijfsgegevens daarmee eveneens zijn verdwenen. De Ermelose onderneming Tourbe ontwikkelde daarom een doeltreffende oplossing: MKBack-up. Het softwareprogramma zorgt ervoor dat er een kopiebestand wordt gemaakt, waarbij de gegevensopslag buitenshuis geschiedt. Het dagelijks vervangen van back-up cd's of tapes behoort hiermee tot de verleden tijd, want MKBack-up slaat de gegevens on line op in een server van Tourbe. Diefstal of brand kunnen de hardware nog wel treffen, maar in een mum van tijd kan de onvervangbare data op vervangende computers gerestored worden.


'Het enige dat nodig is om gebruik te maken van deze software is een internetverbinding', aldus de enthousiaste directeur Veen, die met zijn programma op de Hengelose Euregio Businessbeurs dit voorjaar veel lof oogstte.


Veilig en dichtbij

Ondernemers die bang zijn dat hun kostbare bedrijfsgeheimen met MKBack-up zomaar op het internet belanden, hoeven zich geen zorgen te maken. De data wordt versleuteld via de telefoon- of datalijn verzonden. Daarnaast zijn de gegevens uitsluitend oproepbaar met een wachtwoord dat zelfs bij Tourbe niet bekend is, en tot slot biedt Tourbe een optimaal beveiligde opslagserver door middel van o.a. 24-uursbewaking, noodstroomvoorziening en de hoogste mate van brandveiligheid.


Omdat MKBack-up ervoor zorgt dat er elke dag automatisch een back-up van alle gegevens wordt gemaakt (of naar wens vaker), heeft de ondernemer altijd al zijn actuele gegevens binnen handbereik. Op elke gewenste plek en op elk gewenst tijdstip.


Voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat veel ondernemers vergeten hun data zorgvuldig te bewaren, terwijl de kans op verdwijning, beschadiging e.d. groot is. Het nieuwe back-upprogramma komt dan ook als geroepen. Vanwege de lage maandkosten en de overbodigheid van speciale hardware is MKBack-up bovendien ook nog eens goedkoper dan gebruikelijke back-upmethodes. Via een eenvoudig maandabonnement is elke ondernemer verzekerd van dagelijkse gegevensopslag en de mogelijkheid altijd en overal alle data terug te kunnen zetten. Meer voordelen zijn te vinden op www.mkbackup.nl.


CIJFERS


Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de pc-gebruikers ervaring heeft met dataverlies.


De belangrijkste oorzaken:

- diefstal: dagelijks worden meer dan 3.000 pc's gestolen
- menselijk toedoen: 32% van de gebruikers springt onzorgvuldig met de computer om, met dataverlies tot gevolg.
- defect: 22% van de pc's gaat binnen een jaar kapot


Toch heeft circa 70% van de ondernemers geen maatregelen getroffen ter beveiliging van data op de computer...


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie