Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scheepsbouw verdient eerlijk speelveld

Datum nieuwsfeit: 08-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

8 apr 2004 - Scheepsbouw verdient eerlijk
speelveld

De VVD verzoekt het kabinet naar middelen te zoeken, om gebruik te maken van de door de EU geboden ruimte voor het nemen van maatregelen, om een level-playing-field voor de scheepsbouw te handhaven. VVD-woordvoerster Snijder heeft hier samen met de CDA-woordvoerder een motie over ingediend.


De Nederlandse scheepsbouwsector is innovatief, kennisintensief en in haar prestatievermogen zeer concurrerend. Bovendien is de sector van nationaal belang, omdat die goed is voor ruim 25.000 arbeidsplaatsen en een jaaromzet heeft van meer dan 3,5 miljard. Doordat de EU besloten heeft opnieuw tot de verlenging van de 6%-subsidieregeling over te gaan, komt het toekomstperspectief op het spel te staan, wanneer Nederland niets doet. De Nederlandse scheepsbouwindustrie zal op ernstige achterstand worden gezet, wanneer andere landen hun scheepsbouw wel steunen met subsidies en andere faciliteiten. "Hiermee wordt de sector op het speelveld geconfronteerd met verschillende spelregels", zegt woordvoerster Snijder-Hazelhoff. Het kabinet dient dan ook maatregelen te nemen om ook voor de Nederlandse scheepsbouwindustrie een level-playing-field te handhaven.

8 april 2004

Voor meer informatie:

(j.snijder@tweedekamer.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie