Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scandigo! helpt bij aankoop onroerend goed in Noorwegen en Zweden

Datum nieuwsfeit: 13-04-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Hulp bij aankoop onroerend goed in Noorwegen en Zweden

ØRSKOG, 20040413 -- Het is al langer bekend dat Noorwegen op dit moment een populair vakantieland is. De spectaculaire natuur nodigt de één uit tot een actieve vakantie, terwijl de ander liever van een rustige visvakantie geniet. Noorwegen is het land van "fjord, fjell og foss" (fjord, bergen en watervallen). Wat minder bekend is, is dat er sinds de jaren vijftig al een niet erg omvangrijke, maar toch substantiële, constante stroom van Nederlanders richting Noorwegen is. Noorwegen is dus al sinds lang ook een populaire emigratiebestemming.


Ondanks de goede geografische bereikbaarheid -nog geen twee uur per vliegtuig naar Oslo- is de bereikbaarheid van de Noorse onroerend goed markt minder. De informatie over woningen, vakantiewoningen en zakelijk onroerend goed is natuurlijk terug te vinden in diverse Noorse media. Het taalgebruik in de verkoopopgave is echter niet alledaags. Wist u bijvoorbeeld dat 'tomt' kavel of perceel betekent? Scandigo! lost dit probleem voor Nederlandssprekenden op, door de objectinformatie te vertalen naar het Nederlands. Maar daarmee stopt het niet wat de dienstverlening betreft van Scandigo!.

Scandigo! is een jonge onderneming van een tweetal jonge mensen die, net als eerder genoemde emigranten hun Nederlandse woning voor die in Noorwegen verruild hebben. Scandigo! werkt samen met nordicEstate. Het Duits-Noorse nordicEstate heeft jarenlange ervaring met de bemiddeling van onroerend goed in Noorwegen en Zweden naar de Duits-talige markt. Via Scandigo! komt deze ervaring ook bereikbaar voor de Nederlandse markt. NordicEstate heeft contracten gesloten met de grootste makelaarskantoren in Noorwegen en Zweden. Hierdoor komt bijvoorbeeld ca. 60% van al het onroerend goed dat via de makelaar in Noorwegen wordt aangeboden beschikbaar via nordicEstate, en in Nederland via Scandigo! De objecten die worden aangeboden lopen uiteen van een eenvoudig vakantiehuisje in een wintersportgebied tot een prachtig hotel, gelegen op de toeristische Lofoten.

Bij de aankoop van onroerend goed in een ander land komt er altijd meer om de hoek kijken dan alleen het tekenen van een koopovereenkomst. Scandigo! biedt complete begeleiding van het eerste contact tot en met het invullen van de eerste belastingaangifte. De begeleiding is overigens niet uitsluitend beschikbaar voor de objecten in het aanbod, maar is algemeen beschikbaar, ook voor privaat aangeboden objecten.

Initiatiefnemer van Scandigo! is Dieke Buitenhuis. Dieke heeft kantoor aan het prachtige Storfjord in de provincie Møre og Romsdal in Noorwegen. Vanuit het kantoor onderhoudt zij het contact tussen de Nederlandse kopers en Noorse en Zweedse verkopers. De naam Scandigo! duidt op de beweging van en naar Scandinavische landen. Het aanbod en meer informatie is te vinden op de website van Scandigo! op www.scandigo.com.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie