Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD 'Innovatieplatform moet spoed maken met presenteren van concrete..

Datum nieuwsfeit: 13-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

13 apr 2004 - 'Innovatieplatform moet spoed maken
met presenteren van concrete plannen'

'De tijd dringt'

VVD: Innovatieplatform moet spoed maken met presenteren van concrete plannen

De VVD-Tweede-Kamerfractie, bij monde van EZ-woordvoerster Eske van Egerschot, wil dat het Innovatieplatform haast maakt met het presenteren van concrete plannen van aanpak. ,,Pas dan kan het Nederlandse innovatiebeleid echt vorm krijgen. De tijd begint nu echt te dringen. De Lissabon-doelstellingen zijn nu alleen nog maar haalbaar als we direct met concrete plannen komen'', stelt Van Egerschot.

De woordvoerster hekelt de Nederlandse positie op het vlak van innovatie vergeleken met die van andere landen. Zo heeft, bijvoorbeeld, België een goede wisselwerking tussen kennisinstituten en het bedrijfsleven. ,,België voert een stimulerend en prestatiegericht beleid op het vlak van innovatie. Die stimulans moet nu ook in Nederland plaatsvinden en daarom ben ik van mening dat de minister van Economische Zaken haast moet maken met het formuleren van concrete plannen om Nederland weer terug op de innovatiekaart te zetten.''

Op 13 april 2004 vergadert de Kamer over het innovatieplatform. Hieronder kunt u de bijdrage van Eske van Egerschot downloaden.

Downloads

Nota-overleg inbreng Eske.doc (26 kb)
Download bestand


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie