Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD keurt Canadese zeehondenjacht af

Datum nieuwsfeit: 14-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

14 apr 2004 - VVD keurt Canadese
zeehondenjacht af

VVD keurt Canadese zeehondenjacht af

Gert-Jan Oplaat wil einde aan afschuwelijke taferelen

De Tweede-Kamerfractie van de VVD heeft met afkeuring kennisgenomen van de berichten over de zeehondenjacht, die thans is geïntensiveerd in Canada. Zowel de kwaliteit alsook de kwantiteit van deze jacht stuit haar in ernstige mate tegen de borst.

Gert-Jan Oplaat, VVD-woordvoerder op dit terrein, heeft er bij minister Bot tijdens het vragenuur op woensdag 14 april 2004 op aangedrongen om de Canadese regering meer dan duidelijk te maken zich niet te kunnen vinden in haar huidige zeehonden-jachtbeleid. Gert-Jan Oplaat: ,,Er moet een einde komen aan deze afschuwelijke taferelen."

Internationale druk moet hiertoe leiden. De suggestie van GroenLinks om tot een nationaal invoerverbod op zeehondenbont te komen wijst de VVD van de hand. Dit zou slechts uiting zijn van onrealistische 'symboolpolitiek', zonder de onwenselijke situatie daadwerkelijk en structureel op te lossen. Slechts Europese en verdere internationale wegen kunnen leiden tot werkelijke verbeteringen voor de Canadese zeehond.

14 april 2004


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie