Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klassiek verzuild onderwijsbestel dekt lading niet meer

Datum nieuwsfeit: 15-04-2004
Bron: Universiteit van Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

Persbericht Universiteit Utrecht

Faculteit Godgeleerdheid

13 april 2004

Klassiek verzuild onderwijsbestel dekt lading niet meer

Hét christelijk onderwijs bestaat niet. In de maatschappelijke discussie over het bijzonder-christelijk onderwijs gaat het bij aanduidingen als 'christelijk', 'protestants-christelijk', 'katholiek' om grote clusters van scholen die staan voor een bepaalde kleur van levensbeschouwelijk onderwijs. Volgens hoogleraar Cok Bakker is deze beeldvorming echter onjuist. Want achter deze formele identiteitsaanduidingen gaat een zeer grote variëteit aan opvattingen schuil. Christelijk onderwijs in Nederland is volgens Bakker veelkleurig en wordt vooral vormgegeven door levensbeschouwelijke interpretaties en opvattingen van individuele leerkrachten. Hiermee ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie