Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Experiment deeltijds onderwijs versnelt inburgering anderstaligen in..

Datum nieuwsfeit: 16-04-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN keurde de Vlaamse regering het besluit betreffende het experimenteel onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers, na advies van de Raad van State, definitief goed.

In het deeltijds beroepssecundair onderwijs (DBSO) loopt sinds mei 2002 een experiment dat onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers mogelijk maakt.

Sommige anderstalige nieuwkomers beschikken vaak niet over voldoende schoolse vaardigheden om mee te kunnen in het reguliere voltijdse onderwijs. Door hen op te vangen in het DBSO doen ze werkervaring op en genieten ze van een algemene basisvorming: 8 van de 15 lestijden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie