Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diagnose 'spierziekte' voor iedereen een schok

Datum nieuwsfeit: 20-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Doorgaan na de diagnose

In het aprilnummer van Contact, het ledenblad van de VSN, wordt aandacht besteed aan de verwerking: hoe moet je verder na de diagnose? De Stelling van de maand haakt daarop in.

De diagnose 'spierziekte' is voor iedereen een schok. Hoe het daarna verder gaat, verschilt van persoon tot persoon. Hoe pak je je leven weer op, hoe verwerk je de dreun? Ook voor de partner, de kinderen, de ouders, vrienden en colega's is het vaak de vraag hoe zij het beste steun kunnen bieden.

In een interview in Contact vertelt Roelant van Zuylen hoe hij regaeerde toen hij werd getroffen door dermatomyositis. Hij leek er aan onderdoor te gaan, maar worstelde terug. Hij weet nu dat hij nooit meer de oude zal worden, maar hij heeft samen met zijn vrouw opnieuw richting weten te geven aan het leven.

Een spierziekte betekent dat je veel moet inleveren, misschien zelfs voor je gevoel alles. Hoe ervaart u dat? Woede, verdriet, berusting, jaloersheid op de mensen om uw heen, een onverzettelijk optimisme? Lever je alleen maar in of krijg je er ook nog wat voor terug. De VSN is benieuwd naar uw mening in de Stelling van de maand. 20 april 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: (vsn@vsn.nl) - Postbank 1422400


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie