Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veilingrecord voor Isaac Israels bij Sotheby's

SOTHEBY'S
Press Release

Veilingrecord voor Isaac Israels bij Sotheby's

Amsterdam, 20 april 2004. De belangrijke veiling van 19de Eeuwse Schilderijen bij Sotheby's Amsterdam mocht zich vandaag in grote belangstelling verheugen. Vanuit de volle veilingzaal en via vele telefoons werd enthousiast en actief geboden. De veiling bracht ruim EUR 5,1 miljoen op.

Werken uit de Amsterdamse en Haagse School mochten zich in wereldwijde belangstelling verheugen. Met name voor de werken van Israels en Mesdag werden hoge bedragen geboden.
Hoogtepunt van de veiling was lot 225, Midinettes op de Place Vendôme door Isaac Israels. Na een lange en spannende strijd tussen bieders in de veilingzaal en aan verschillende telefoons werd het werk van israels uit circa 1906 voor EUR451.400, een veilingrecord voor een schilderij van Israels, toegeslagen aan een Nederlandse verzamelaar. Een ander werk van Israels, Danseressen in het Scalatheater, Den Haag, (lot 213) ging naar Engeland voor EUR219.600.
Lot 221, het Uitvaren van de reddingboot door Hendrik Willem Mesdag (1831 - 1915) - de pendant van het grote doek Terugkeer van de reddingsboot door Mesdag in Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam - overtrof de verwachtingen ruimschoots toen de hamer viel bij EUR158.600

Grote belangstelling bestond er ook voor de werken uit de Romantische School, met name voor de werken van Barend Cornelis Koekkoek, Cornelis Springer en Andreas Schelfhout.
Het op een hoogste bedrag van de veiling werd geboden voor lot 173, Boslandschap met reizigers op een pad door B.C. Koekkoek, dat verkocht werd voor EUR402,600. Lot 183, een ander werk van B.C. Koekkoek, voorstellend Zomerlandschap bij Beek, (lot 183) werd voor EUR122.000 verworven door een Duitse verzamelaar.
Cornelis Springer's Gezicht in Zutphen, met de Wijnhuistoren, (lot 163) werd voor EUR286,700, boven de richtprijs het eigendom van een Zwitserse kunsthandel. Een Gezicht op de Martinikirche, Braunzweig van Springer (lot 178) bracht EUR170,800 op.
Een prachtig IJsgezicht met een koek en zopie door Andreas Schelfhout (lot169) werd toegeslagen aan een Zuid-Amerikaanse verzamelaar voor EUR219.600.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief opgeld.

Diana Ridderikhoff

Press Office & Marketing
Sotheby's Amsterdam
De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam
T +31 20-550 2205 F +31 20-550 2310
E: diana.ridderikhoff@sothebys.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie