Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onschadelijke bommen bij Beatrixsluis in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 21-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Onschadelijke bommen bij Beatrixsluis

In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april zijn bij baggerwerkzaamheden bij de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal twee vliegtuigbommen gevonden. Het gaat om Britse 500 ponders. De bommen waren niet voorzien van een ontstekingsmechanisme en één van de twee leek in eerste instantie geen springstof te bevatten. Door het ontbreken van een ontstekingsmechanisme kunnen de bommen niet spontaan ontploffen.

Het Explosieven Opruimingscommando heeft de bommen onder politiebegeleiding afgevoerd naar het terrein van het Regionaal Militair Commando in Leusden, waar de bommen tot ontploffing worden gebracht.

De baggerwerkzaamheden bij de Prinses Beatrixsluis hebben te maken met de bouw van de brug over het Lekkanaal. Deze brug verbindt de bebouwde kom van Nieuwegein met de toekomstige aansluiting op de A27.

De omgeving van de Prinses Beatrixsluis stond bij de gemeente niet bekend als een ´verdachte locatie´: een locatie waar bommen uit WO II zouden kunnen liggen. De gemeente gaat nu nog eens extra checken of er aanwijzingen zijn te vinden die een andere conclusie rechtvaardigen. Dan wordt bekeken wat de consequenties zijn voor de baggerwerkzaamheden.

Invoerdatum 21-4-2004


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie