Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project euBAn van start

Datum nieuwsfeit: 22-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: LIOF
Zoek soortgelijke berichten
LIOF


Project euBAn van start

Vandaag werd in Vaals het startsein gegeven voor euBAn. euBAn is een grensoverschrijdend project dat tot doel heeft de financiering van startende ondernemers in de Euregio Maas-Rijn te vergemakkelijken. Het gaat om een initiatief van vijf partners: AGIT uit Aken, SOCRAN uit Luik, BAN Vlaanderen, WFG Ostbelgien en NV Industriebank LIOF uit Maastricht. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door co-financiering uit de Interreg-fondsen van de Europese Unie.

Op een bepaald moment komt een startend ondernemer voor de vraag te staan hoe zijn onderneming te financieren. Eigen geld, de bank, familie, vrienden en kennissen zijn vaak de eerst aangeboorde bronnen. Zijn deze bronnen niet toereikend dan zouden informal investors oftewel business angels in beeld kunnen komen om geld in de onderneming te investeren. Het komt er op dat moment op aan de starter en een geïnteresseerde business angel zo snel mogelijk met elkaar in contact te brengen. Het zou daarenboven extra waardevol zijn als de business angel, naast financiële middelen, ook relevante inhoudelijke expertise meebrengt voor de starter. Probleem is dat dat contact lang niet altijd even gemakkelijk en snel te realiseren is. Immers, de startende ondernemer en de business angel kennen elkaar niet, noch zijn zij op de hoogte van elkanders initiatieven of mogelijkheden.

Het project euBAn is er juist op gericht startende ondernemers en business angels met elkaar in contact te brengen. Daartoe streeft euBAn ernaar een grensoverschrijdend Euregionaal netwerk van business angels te vormen. In dat netwerk moeten investeerders en starters elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. Concreet gaat euBAn jaarlijks een aantal bijeenkomsten organiseren waar starters de mogelijkheid hebben hun casus te presenteren ten overstaan van geïnteresseerde investeerders. Op die wijze moet een perfect match tot stand komen. De bijeenkomsten zullen door de gehele Euregio Maas-Rijn plaatsvinden en zijn bedoeld als neutrale en vertrouwelijke podia waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Naast deze matching netwerkbijeenkomsten worden vanuit euBAn en de partners tal van business clubs, organisaties van intermediaire consultants, kennisinstellingen en andere organisaties bezocht en bekend gemaakt met de mogelijkheden van het project.

Het euBAn initiatief past uitstekend in het internationaal breed gedragen streven om meer ondernemers in spe een betere kans te bieden op een voorspoedige start. In dit kader heeft NV Industriebank LIOF recent een nieuwe financiële faciliteit ontwikkeld, het LIOF Matching+ Fonds. Dit fonds biedt aan business angels de mogelijkheid om samen met LIOF via het LIOF Matching+ Fonds te participeren in startende ondernemingen. Op deze wijze sluit het LIOF Matching+ Plus fonds naadloos aan op matches die voortkomen uit euBAn-activiteiten.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Vaals - Maastricht, 22 april 2004

Inlichtingen:

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
Telefoon: 043 3 280 280
Email: (fridderbeekx@liof.nl)
Internet: www.liof.nl

22-04-2004

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie