Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Lea Boralevi op Erasmus Universiteit Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 22-04-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

Lezing Lea Boralevi op Erasmus Universiteit Rotterdam

Op donderdag 22 april 2004 geeft de Italiaanse hoogleraar Lea Boralevi een lezing 'Politics and the Bible' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Boralevi is in Rotterdam voor het Erasmus Center Research Seminar, een samenwerkingsverband tuusen de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, de Faculteit der Wijsbegeerte en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De Florentijnse hoogleraar politieke ideeëngeschiedenis Lea Campos Boralevi onderzoekt de relatie tussen de politiek en de Bijbel in de hoogtijdagen van de Gouden Eeuw. Veel buitenlandse vluchtelingen kwamen Nederland binnen en onder hen kenners van het Hebreeuws en van de oude Joodse geschiedenissen zoals beschreven in de Bijbel. Lea Boralevi is erin geïnteresseerd welke politieke consequenties die geleerden, dominees en kooplieden in het politiek brisante Holland daaruit trokken.
Deze lezing geeft daarmee ook een interessant historisch commentaar bij de huidige discussies over inburgering en politieke hervorming. Behalve hoogleraar aan de Università di Firenze is Lea Boralevi ook bestuurslid van de prestigieuze Italiaanse Vereniging voor de Studie van het Politieke Denken. Zij publiceerde gezaghebbende werken over de Engelse utilitarist en politiek denker Jeremy Bentham, en de betekenis van het republicanisme. In 1990 publiceerde zij een tekstuitgave van het boek 'De Republiek der Hebreeën' van de Leidse geleerde Petrus Cunaeus (1617).

Noot voor de pers
Lezing: 'Politics and the Bible', donderdag 22 april 2004 Plaats: Woudestein, E-gebouw, EB-26
Tijd: 15.00 â17.00 uur
Info: dr. H. Blom, tel. (010) 408 2498/ 88997
e-mail: (blom@fwb.eur.nl)

gewijzigd op 15 apr 2004 13:10


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie