Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCD herstructureert Fernhout Groep

Datum nieuwsfeit: 27-04-2004
Bron: NCD Groep
Zoek soortgelijke berichten
NCD Groep

NCD herstructureert Fernhout Groep


Vanwege de aanhoudend negatieve resultaten en de slechte marktvooruitzichten is de Raad van Bestuur van de NCD Groep voornemens om de Fernhout Groep geheel te herstructureren.Met Mineralis BV is een principe overeenkomst bereikt - onder voorbehoud goedkeuring door relevante autoriteiten - met betrekking tot de overname van de activiteiten op het gebied van Ophoogzand.
De winning van en handel in Industriezand & Grind zal worden geïntegreerd met Basal Toeslagstoffen en zal worden versterkt: het belang in van Roosmalen's Transport- en Handel Maatschappij is inmiddels uitgebreid naar 100%. De activiteiten met betrekking tot overslag en transport van Industriezand & Grind zullen worden vervreemd.
De activiteiten van Fernhout Aannemingsbedrijf zullen worden beëindigd.
Er gaan als gevolg van deze maatregelen 70 tot 85 arbeidsplaatsen verloren; gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden.


Medio 2001 is de Fernhout Groep geacquireerd door NCD. De hoofdactiviteiten van Fernhout waren: de verkoop, productie en levering van betonmortel en betonproducten, de winning, verkoop, overslag en transport van industriezand en ophoogzand en aannemingsactiviteiten in de GWW sector. In 2002 zijn de eerste concrete stappen gezet naar integratie van de activiteiten en organisatie van Fernhout met die van NCD. Per 1 januari 2003 is de integratie van de divisies Betonmortel en Betonproducten met die van NCD gerealiseerd.


Gelet op de marktontwikkelingen, de financiële resultaten alsmede de vooruitzichten heeft de Raad van Bestuur besloten het beleid te concentreren op de kernactiviteiten van de NCD Groep.
De integratie van de activiteiten op het gebied van Industriezand & Grind met die van Basal Toeslagstoffen wordt in de eerste helft van 2004 afgerond. Ter versterking van de positie op dit marktsegment heeft NCD haar 50% belang in van Roosmalen uitgebreid tot 100%.
De activiteiten van Fernhout Ophoogzand worden vervreemd. Daartoe is een principe overeenkomst bereikt - onder voorbehoud goedkeuring door relevante autoriteiten - met Mineralis BV.
De activiteiten van Fernhout Aannemingsbedrijf zullen met het oog op de resultaatontwikkeling en het toekomstperspectief worden beëindigd.
De activiteiten van de lokaal gevestigde aannemingsbedrijven M.Cnosssen B.V. te Sneek, Bolt B.V. te Haren, Leijnse B.V. te Lemmer en Schuurmans B.V. te Terzool zullen worden voortgezet.


Als gevolg van deze maatregelen gaan op een totaal van 180 arbeidsplaatsen er 70 tot 85 verloren. Gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden.
De medewerkers zijn maandag 26 april op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad is om advies gevraagd. Met de vakverenigingen is het overleg gestart over een Sociaal Plan.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie