Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vanderpoorten wil meer en vroeger taalonderricht in het basisonderwijs

Datum nieuwsfeit: 29-04-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Het Vlaams Parlement heeft het voorstel van decreet van de Vlaamse parlementsleden Gilbert Van Baelen, Margriet Hermans, Frans Ramon, Lucien Suykens, André Van Nieuwkerke en Dirk De Cock betreffende taalinitiatie in het basisonderwijs goedgekeurd. Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten steunt het voorstel.

Het voorstel maakt Frans verplicht in het vijfde en zesde leerjaar van het gewoon lager onderwijs. Het biedt scholen ook de mogelijkheid om - in samenspraak met leerkrachten, directie en ouders - op vrijwillige basis vanaf de kleuterklas met een taalinitiatie Frans te starten binnen het curriculum. Ook een initiatie in een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie