Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beperkt voorrangsbeleid voor Nederlandstalige leerlingen in Brussel

Datum nieuwsfeit: 29-04-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vandaag keurde het Vlaams Parlement het voorstel van decreet betreffende het Nederlandstalig onderwijs in Brussel-Hoofdstad goed. Het decreet werd ingediend door de parlementsleden Sven Gatz, Yamilla Idrissi, Frans Ramon, Dirk De Cock, Brigitte Grouwels en Gracienne van Nieuwenborgh. Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten steunt het voorstel.

Vanaf het schooljaar 2005-2006 krijgen een bepaald percentage Nederlandstalige leerlingen voorrang als ze zich inschrijven in een school binnen Brussel-Hoofdstad. De bedoeling is om scholen toe te laten een representatief aandeel leerlingen met het Nederlands als thuistaal na te streven. Deze doelstelling kan in Brussel-Hoofdstad enkel gerealiseerd worden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie