Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'GION onderzocht verkeerde groep hoogbegaafden'

Datum nieuwsfeit: 29-04-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"GION onderzocht verkeerde groep hoogbegaafden"

Zwolle, 28 april 2004 - Koepel Hoogbegaafdheid heeft ernstige kritiek op het rapport van het Groningse GION-instituut, waarin eerder deze week de problemen van hoogbegaafde kinderen sterk overdreven werden genoemd. "Gion heeft de verkeerde doelgroep onderzocht," stelt de Koepel. "Als het onderzoek onder basisschoolleerlingen was uitgevoerd, was er een betrouwbaarder beeld uitgekomen."

Het Instituut voor onderzoek van onderwijs, opvoeding en ontwikkeling (GION) van de Rijksuniversiteit Groningen betrok leerlingen uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs in zijn onderzoek. Volgens de Koepel Hoogbegaafdheid, waarin de belangen/ouderverenigingen Pharos, Hint ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie