Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaanderen doet mee aan OESO-studie 'Vrouwelijk ondernemerschap'

Datum nieuwsfeit: 29-04-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaanderen neemt deel aan de internationale studie 'Vrouwelijk ondernemerschap'. Dat hebben Vlaams minister van Economie, Patricia Ceysens en Vlaams minister van Werkgelegenheid, Renaat Landuyt, beslist. Samen maken ze 53.000 euro vrij voor het onderzoek.

Cijfers

Vlaanderen wordt geconfronteerd met een lage graad van vrouwelijk ondernemerschap. Het aantal vrouwelijke ondernemers in Vlaanderen anno 2003 is nog steeds laag vergeleken met de arbeidsparticipatie van vrouwen in het algemeen. Wanneer het aantal vrouwelijke ondernemers vergeleken wordt met het aantal mannelijke ondernemers, is er sprake van een 'gender gap'. In 2002 bedroeg de participatiegraad in ondernemen voor vrouwen
1,7%. In 2001 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie