Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag voor eigentijds filosofieonderwijs

Datum nieuwsfeit: 30-04-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Filosoferen is een veelbelovende educatieve en emancipatorische mogelijkheid. Op vrijdag 30 april 2004 organiseert het Vlaams netwerk voor eigentijds filosofieonderwijs (Vefo) een studiedag over het invoeren van filosofieonderwijs. De aanleiding is een resolutie van het Vlaams Parlement (19 december 2002) waarin het de regering vraagt om werk te maken van 'degelijk filosofieonderwijs voor iedereen'. De Vlaamse politici delen blijkbaar de mening van de filosofen, nu de onderwijsorganiserende instanties nog overtuigen.

Filosoferen met kinderen of jongeren is een gemeenschap van onderzoek vormen vanuit vragen die zij zélf belangrijk vinden. Het is geen discussie of twistgesprek en ook geen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie