Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer overheidsgaranties voor glastuinbouw in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 30-04-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Glastuinbouwbedrijven die een subsidieerbare investering van 2 miljoen euro doen, kunnen voortaan ook rekenen op een overheidswaarborg voor die investering. Dat werd op voorstel van Vlaams landbouwminister Jef TAVERNIER door de Vlaamse regering goedgekeurd. Totnogtoe gaf de overheid geen waarborgen voor investeringen boven 1 miljoen euro.

Met de maatregel wil minister Tavernier de Vlaamse glastuinbouw steunen. "De bedrijven moeten een bepaalde minimumoppervlakte hebben om rendabel te zijn, en het plafond voor waarborgen lag daarvoor te laag" aldus de minister. Voor glasgroenten bijvoorbeeld ligt de minimum oppervlakte volgens een studie uitgevoerd in opdracht van de landbouwadministratie tussen de 2 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie