Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholieren dragen gedichten voor tijdens herdenking in Krimpen

Datum nieuwsfeit: 04-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Krimpen aan den IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Krimpen aan den IJssel


Scholieren dragen gedichten voor tijdens herdenking op 4 mei 2004 in Krimpen aan den IJssel

Op dinsdag 4 mei 2004 om 20.00 uur vindt de herdenking plaats van een ieder, zowel burger als militair, die sinds de tweede wereldoorlog in het belang van het Koninkrijk is gevallen, alsmede van allen, die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De plechtigheid wordt gehouden op de begraafplaats aan de IJsseldijk 144 te Krimpen aan den IJssel.

Even vóór 20.00 uur houdt een vertegenwoordiger van het Comité 1940 1945 Krimpen aan den IJssel een korte toespraak. Hieraan voorafgaand dragen scholieren van het Comenius College zelfgeschreven gedichten voor. De herdenking wordt omlijst met passende muziek, ten gehore gebracht door muziekvereniging Concordia.

Aansluitend legt burgemeester M.J.D. Jansen samen met enkele jongeren een krans bij het herinneringsmonument. Bij het graf van de gesneuvelde militairen legt de burgemeester namens het gemeentebestuur eveneens een krans.

De plechtigheid begint om 19.45 uur. Iedereen wordt uitgenodigd dit gebeuren bij te wonen. Ook zal de plechtigheid rechtstreeks worden uitgezonden door de Lokale Omroep Krimpen aan den IJssel.

Krimpen aan den IJssel


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie