Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Jef Tavernier maakt van 'hoeveproduct' een label

Datum nieuwsfeit: 07-05-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaams minister Jef Tavernier wil van "hoeveproduct" een erkende benaming maken. Het wordt een naam die de kwaliteit van het product moet garanderen. Alleen producten die op het eigen bedrijf geproduceerd worden en eventueel verwerkt komen in aanmerking. Aan de erkenning zal de vzw VLAM een label verbinden. "Het label wordt een garantie voor kwaliteit," legt minister Jef Tavernier uit. "Uiteraard zal er streng gecontroleerd worden voordat een product het label mag gebruiken." Een gelijkaardig systeem wordt nu al toegepast voor bioproducten. Die hebben ook een officiële erkenning. Niet alleen worden hoeveproducten erkend, ook verkooppunten voor hoeveproducten kunnen een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie