Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaanderen en Nederland werken samen aan taal- en spraaktechnologie

Datum nieuwsfeit: 07-05-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister van Wetenschappen en Technologische Innovatie, Dirk VAN MECHELEN, heeft de Vlaamse regering haar goedkeuring gegeven aan de Vlaamse cofinanciering van het meerjarenprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie. Dit jaar wordt al 760.000 euro uitgetrokken voor dit programma.

Naarmate informatie- en communicatietechnologie (ICT) meer en meer deel uitmaakt van het leven van de burger, wordt het steeds belangrijker om in de communicatie met de informatieomgeving de moedertaal te kunnen hanteren. Enkel op die manier worden taalbarrières opgeheven en kan worden gestreefd naar een volwaardige participatie van alle burgers in de meertalige informatiemaatschappij. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie