Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna 5000 boetes bij verkeerscontroles in Limburg Noord

Datum nieuwsfeit: 09-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten
Politie Limburg-Noord

LIMBURG-NOORD -- 4.873 boetes bij verkeerscontroles

Datum: 09-05-2004
Tijd bericht: 17:04
Plaats: LIMBURG-NOORD

De politie Limburg-Noord heeft in de week van 01 t/m 07 mei 2004 in totaal 52.436 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 4.873 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 15.945 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1587 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Beringe en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 03 mei op de Burg. Van Rijnsingel in Venlo: een automobilist reed daar 129 km/u waar 50 km/u de limiet is.

4 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd. Twee kregen een bekeuring voor het rijden door het rode verkeerslicht en tweemaal reden automobilisten over de busbaan.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 9.497 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 636 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in St. Odiliënberg en Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op donderdag 06 mei op de Rijksweg in Reuver: 129 km/u waar 80 km/u de limiet is.

17 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een automobilist kreeg een boete voor het bellen tijdens het rijden, drie voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en tweemaal werd een bekeuring uitgeschreven voor het rijden onder invloed van alcohol.
Bij een bromfietscontrole reden vier bromfietsers zonder helm en kregen een boete van ¤55,=. Twaalf bromfietsers kregen een boete omdat hun voertuig een te hoog vermogen had. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werden 43 automobilisten staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij werden betrapt op te snel rijden. Tekst:
In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 20.525 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.721 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Baexem, Roggel en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 03 mei op de Ringbaan Noord in Weert: 129 km/u waar 70 km/u de limiet is.

17 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel, acht automobilisten kregen een boete voor het parkeren in het centrum van Nederweert zonder een juist ingestelde parkeerschijf.
Een bromfietser reed zonder helm en kreeg een boete van ¤55,=.
Bij een snelheidscontrole met de lasergun werden 22 automobilisten staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij werden betrapt op te snel rijden.

Rijbewijs ingenomen
Weert - Twee automobilisten hebben maandag 03 mei hun rijbewijs moeten inleveren omdat zij bij een snelheidscontrole meer dan 50 km/u te snel reden. De controle werd gehouden op de Ringbaan Noord in Weert, waar een limiet van 70 km/u geldt. Een 36-jarige inwoner van Neerpelt (B) reed met 125 km/u toen hij door een agent met de lasergun werd gecontroleerd. Hij werd staande gehouden en geverbaliseerd. Een 29-jarige inwoner van Den Haag haalde een snelheid van 129 km/u op het moment dat de agent hem peilde. Ook hij moest zijn rijbewijs ter beschikking stellen.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 6.396 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 856 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Horst, Oostrum en Sevenum. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op vrijdag 07 mei op de Peelstraat in Kronenberg: 119 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij een snelheidscontrole met de lasergun werden 10 automobilisten staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij werden betrapt op te snel rijden.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie