Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Basisscholen in Nieuwegein doen weer verkeersexamen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

De basisscholen doen weer verkeersexamen

Op maandag 10 mei begint in Nieuwegein Noord voor de basisschoolleerlingen van groep 7 het verkeersexamen. Vanaf 14 juni fietsen de leerlingen in Nieuwegein Zuid het praktisch examen. Rond de 600 kinderen nemen aan het examen deel. Andere weggebruikers worden gevraagd in deze periode extra rekening te houden met deze jonge verkeersdeelnemers.

Op de maandagochtend na de Tulpvakantie begint voor de leerlingen van 16 scholen in Nieuwegein Noord het praktisch verkeersexamen. Op school is de afgelopen periode hard gewerkt om de theorie onder de knie te krijgen, wat inmiddels met een examen is afgesloten. Het praktijk examen is voor veel kinderen hét moment waarop ze voor het eerst, zonder de begeleiding van een volwassene, als volwaardig verkeersdeelnemer de weg op gaan. Voor de kinderen een spannend moment, zeker omdat ze weten dat ze door een aantal controleposten en de politie beoordeeld worden op hun verkeersgedrag. In Nieuwegein Zuid doen de kinderen van 13 scholen vanaf 14 juni het praktijk examen. In totaal nemen zo'n 600 kinderen deel aan het examen.

Veertien dagen voor het examen wordt de weggebruiker met spandoeken boven de weg geattendeerd op het naderend examen. Tegelijkertijd wordt de route die de kinderen fietsen, met gele bordjes uitgezet. Ouders en kinderen oefenen vanaf dat moment de route, zodat de kinderen tijdens het examen met de route vertrouwd zijn. Automobilisten en andere weggebruikers worden verzocht rekening te houden met de jonge weggebruikers, die in deze spannende examenperiode toch wel wat extra nerveus op de weg zijn.

Het verkeersexamen wordt in Nieuwegein georganiseerd door de politie van Nieuwegein en de basisscholen. De verkeersouders van de basisscholen en de gemeente Nieuwegein steunen het verkeersexamen met hand- en spandiensten.

Invoerdatum 7-5-2004


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie