Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioolinspectie in Galecop Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 11-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Rioolinspectie in Galecop

Vanaf dinsdag 11 mei start de gemeente met de uitvoering van de reiniging en inspectie van de ongeveer 14 km lange riolering in de wijk Galecop. Het betreft het gedeelte tussen de Galecopperdijk en de AC Verhoefweg. Het werk duurt ongeveer drie weken en kan enige hinder veroorzaken. Door de inspectie krijgt de gemeente een goed beeld van de kwaliteit van de rioleringen. De reiniging is noodzakelijk om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen.

Hinder
Wellicht dat u enige hinder ondervindt van de werkzaamheden. Doordat het hoofdriool met hoge waterdruk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen (waterslot herstellen). In het andere geval kan het water in het toilet of gootsteen omhoog komen of gaan borrelen. Dit komt echter heel zelden voor. Een handdoek onder de deksel (bril) van het toilet, voorkomt dat het water over de vloer komt.

Doordat het riool met grote vrachtwagens wordt schoongemaakt kan dat leiden tot enige verkeershinder. Wanneer een put van de riolering voor uw inrit ligt kan het zijn dat uw inrit enige tijd geblokkeerd wordt. Wij gaan er van uit dat de medewerkers zullen proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.
In het belang van de verkeersveiligheid, uw eigen veiligheid en die van de werknemers van de genoemde bedrijven, vragen wij u de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij het passeren van de werkzaamheden.

De inspectie wordt uitgevoerd vanuit een bestelbus door middel van een rijdende videocamera. Tijdens de inspectie worden de beelden in de bus opgenomen op een videoband en worden gelijktijdig eventuele mankementen en hun exacte locatie ingevoerd in de computer.

De reiniging wordt uitgevoerd door een ploeg van twee vrachtwagens, een hogedrukwagen en een vacuümwagen. De hogedrukwagen heeft een tank met circa 15 m³ (sloot)water en spuit het riool schoon met een druk van ongeveer 100 tot 150 bar. De vacuümwagen zuigt (net als een grote stofzuiger) het rioolslib en andere vervuilingen op en voert dit af naar een verwerkingsinstallatie.
Door de inspectie krijgt de gemeente een beeld van de kwaliteit van de rioleringen. De inspectie wordt uitgevoerd vanuit een bestelbus door middel van een rijdende videocamera. Tijdens de inspectie worden de beelden in de bus opgenomen op een videoband en worden gelijktijdig eventuele mankementen en hun exacte locatie ingevoerd in de computer. Deze waarnemingen worden samen met de foto's verwerkt in een inspectierapport. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Teeuwissen Rioolreiniging BV uit Huizen.

Invoerdatum 10-5-2004


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie