Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DMV International opent productiefaciliteit in Duitsland

Datum nieuwsfeit: 12-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Campina Melkunie
Zoek soortgelijke berichten
Campina Melkunie

Home | Contact | Sitemap | Disclaimer | Deutsch |

English

DMV International opent productiefaciliteit voor farmaceutische ingrediënten in Duitsland

Strategische investering volgt op wereldwijd stijgende vraag naar direct tabletteerbare producten In lijn met de groeistrategie van Campina, één van de toonaangevende zuivelondernemingen in Europa, opent DMV International, Campina's industriële ingrediënten divisie, vandaag in het Duitse Nörten-Hardenberg een productielocatie voor het maken van dragers voor medicijnen. De productiefaciliteit voldoet in alle opzichten aan de strenge kwaliteitsnormen voor farmaceutische producten, de zogenoemde "cGMP standards". De locatie is ingericht voor het maken van direct tabletteerbare lactoseproducten die farmaceutische ondernemingen optimale condities én een zeer hoge kwaliteit bieden bij het produceren van tabletten. Met de nieuwe productiefaciliteit, waarin Campina EUR 6,5 miljoen investeerde, voldoet DMV International aan de meest recente normen voor de productie van farmaceutische ingrediënten. De faciliteit biedt werkgelegenheid aan ongeveer 30 mensen. DMV International is onderdeel van de groep Industriële Producten van Campina en maakt ingrediënten voor de farmaceutische en
voedingsmiddelenindustrie. DMV is producent van onder meer dragers voor farmaceutische producten en is in dit specifieke marktsegment wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van een uitgebreid assortiment lactoseproducten. Voor wat betreft de farmaceutische markten is de strategie van DMV gericht op uitbreiding van de toepassingskennis én het productaanbod. De investering in de faciliteit in Nörten-Hardenberg is een logische stap in de richting van het realiseren van deze doelstelling. De heer B.C. (Bert) Jansen, lid van de Hoofddirectie van Campina, over de nieuwe faciliteit die hij vandaag opende. "Investeren in onze farmaceutische bedrijfstak is één van de hoekstenen van onze strategie. Met deze investering spelen we in op de wereldwijd stijgende vraag naar direct tabletteerbare producten. De opening van deze farmaceutische productiefaciliteit in Duitsland is een eerste stap op weg naar de scheiding van farma- en food-activiteiten van DMV. DMV International neemt hiermee een toonaangevende positie in, en voor de komende jaren staan meer investeringen op het programma. Het is een essentieel onderdeel van de groeistrategie van Campina." De heer ir A.R. (Alexander) Wessels, directeur van de groep Industriële Producten, voegt hier aan toe: "Onze nieuwe productiefaciliteit voldoet volledig aan de cGMP normen en farmaceutische procedures. Het betekent voor de productiecapaciteit van farmaceutische ingrediënten een enorme uitbreiding. Onze nieuwe producten in het assortiment inhalatielactoses en een nieuwe variant voor direct tabletteerbare lactose verheugen zich op de markt al in een enorme populariteit. Ons nieuwe product 'Pharmatose DCL 14' zorgt voor een optimale verwerking van actieve stoffen bij zowel een hoge als lage dosering in het farmaceutische eindproduct. Eind dit jaar zal er ook een nieuwe watervrije direct tabletteerbare lactose op de markt worden gebracht met verbeterde functionaliteit. Dit product zal ook in de Nörten-Hardenberg productiefaciliteit worden gemaakt." DMV International levert ingrediënten voor de wereldwijde farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. DMV is onderdeel van de groep Industriële Producten van Campina. De omzet op jaarbasis bedraagt circa EUR 500 miljoen en wereldwijd werken er 968 mensen. Productie- en R&D faciliteiten zijn gevestigd in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Er zijn zestien verkoopkantoren verspreid over de belangrijkste continenten.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie