Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbezichtiging Unicorno collectie voor de pers

SOTHEBY'S

SPECIALE VOORBEZICHTINGING VOOR DE PERS

DE UNICORNO COLLECTIE

Op 19 mei 2004 komt bij Sotheby's Amsterdam de prachtige "Unicorno Collectie" onder de hamer. De circa 500 tekeningen, grotendeels uit de 17de en 18de eeuw, werden in een periode van ruim vijftig jaar bijeengebracht door het Nederlandse echtpaar Saam Nijstad en Lily Nijstad-Einhorn

Op donderdag 13 mei om 10.30 uur biedt Sotheby's u graag de gelegenheid om, voorafgaand aan de kijkdagen, de bijzondere Unicorno Collectie in zijn geheel te bekijken, fotograferen of filmen. Sotheby's expert Gregory Rubinstein zal aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

De Unicorno Collectie (de naam is afgeleid van de meisjesnaam van mevrouw Nijstad (Einhorn), is de grootste particuliere collectie tekeningen ooit bij Sotheby's geveild en tevens een van de belangrijkste veilingen die sinds decennia in Amsterdam zijn gehouden. Bijna alle aangeboden tekeningen maken al vele jaren deel uit van de Unicorno Collectie en komen nu "fris" op de markt.

De collectie is buitengewoon veelzijdig en bestrijkt vijf eeuwen. Een duidelijk accent ligt echter op de Vlaamse en Nederlandse School van de 16de tot en met de 18de eeuw. Opvallend zijn de kleurrijke tekeningen van bloemen, vogels, insecten en andere dieren door 18de eeuwse kunstenaars als Pieter Holsteyn de jongere, Johannes Bronckhorst, Herman en Anthony Henstenburgh, Aert Schouman en Alida Withoos. Tekeningen uit de Unicorno Collectie werden tentoongesteld in Het Rembrandthuis in Amsterdam (1994), Dordrechts Museum (1994-95) en Gemeentemuseum in Den Haag (2001),

Openbare kijkdagen: 14 t/m 18 mei, 10.00 tot 17.00 uur, Sotheby's Amsterdam, De Boelelaan 30.

Indien u van deze gelegenheid tot voorbezichtiging gebruik wilt maken, wilt u uw komst s.v.p. vooraf aankondigen aan:

(marieke.pernot@sothebys.com)
Tel +31 20 5502205/6

Sotheby's Amsterdam
De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam
T +31 20-550 2205 F +31 20-550 2310
E (diana.ridderikhoff@sothebys.com) www.sothebys.com


---
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you have received this email in error please notify the postmaster at (postmaster@sothebys.com).

www.sothebys.com

---


Diana Ridderikhoff

E: diana.ridderikhoff@sothebys.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie