Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over recente ontwikkelingen bij de AEL

Datum nieuwsfeit: 13-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

11 mei 2004 - Vragen Wilders en Luchtenveld over
recente ontwikkelingen bij de AEL

1. Probeert de AEL nog steeds een locatie te vinden voor een lezing in Nederland van de Pakistaanse moslim-radicaal Qazi Hussein Ahmad in weerwil van de vele negatieve publiciteit in ons land over deze lezing, waaruit ook de AEL het radicale karakter van het gedachtegoed van Hussein Ahmad had kunnen opmaken?

2. Heeft Hussein Ahmad eerder deze maand een lezing gehouden voor de Al-Quds-stichting in Beiroet waarin hij aangaf dat Israel en India hun zogenoemde pogingen om afbreuk te doen aan de islamitische wereld op elkaar afstemmen en daarbij volledig worden gesteund door de Verenigde Staten? Wat is uw commentaar op die bewering?

3. Heeft de leider van de (internationale organisatie) AEL, Abou Jahjah, over de aanslagen van 11 september 2001 in zijn boek 'Tussen twee werelden' geschreven: "We konden ons plezier niet voor ons houden en lachten naar elkaar. (...) Mensen belden overal vandaan en iedereen had maar één gevoel: goddank dat we mochten leven om de dag te zien waarop Amerika wordt vernederd."? Wat is uw commentaar daarop?

4. Heeft Abou Jahjah in hetzelfde boek geschreven dat de droom van een Groot-Israel van de Nijl tot aan de Eufraat altijd de leidraad van de zionistische actie is geweest en dat ook altijd zal blijven; dat het zionisme de meest antisemitische ideologie is die er bestaat; dat het bestaan van de staat Israel "een totale ontkenning van het Arabi-sche nationale bestaan" is; dat het Westen in het midden van de jaren '60 vond dat Nasser moest worden gestopt en het vuile werk heeft laten opknappen door Israel; en dat Sadat in 1973 de Egyptische 'overwinning' op Israel aan de Amerikanen heeft verkocht? Wat is uw commentaar op deze verbazingwekkende beweringen?

5. Wat vindt u van de volgende visie van AEL-leider Abou Jahjah: "In de jaren dertig moesten de joden zich ook aanpassen aan de rest. En als je dat niet doet, hebben we een andere oplossing voor jullie. Nu komt het erop neer dat een uitgeweken Arabisch-islamitische gemeenschap in Europa haar identiteit kwijtraakt. Een minderheid wordt verplicht om zichzelf op te heffen. Dat is een vorm van etnische zuivering. Dat is genocide. (...) De autochtonen kunnen zich niet aanpassen aan de multiculturele identiteit, dat is wat er aan de hand is. Dan moeten ze maar gaan emigreren." Bent u ook van mening dat autochtonen die belang hechten aan de integratie van allochtonen vergelijkbaar zijn met Nazi's en moeten emigreren? Passen deze uitspraken, volgens de bewindslieden, binnen het door de Grondwet gegeven kader?

6. Deelt u, met ons, de mening van de Belgische liberale parlementariër Claude Marinower dat de AEL het conflict uit het Midden Oosten in Europa importeert en zo bevolkingsgroepen tegen elkaar wil opzetten?

7. Welke actie zult u ondernemen om te voorkomen dat kwalijk gedachtegoed zoals wordt verspreid door lieden als Abou Jahjah en Hussein Ahmad postvat bij islami- tische alloctonen in Nederland? Heeft de (liberale) Belgische minister van Binnen-landse Zaken, Patrick Dewael, inmiddels contact opgenomen met de Nederlandse regering teneinde een bezoek van Hussein Ahmad aan Nederland en België te voorkomen met het oog op de mogelijke verstoring van de maatschappelijke orde binnen deze landen? Zo ja, wat is uw reactie op die demarche?

11 mei 2004

Voor meer informatie

Geert Wilders: (g.wilders@tweedekamer.nl)

Ruud Luchtenveld: (r.luchtenveld@tweedekamer.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie