Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Top 100 adverteerders adverteert niet bij zoekmachines

Datum nieuwsfeit: 13-05-2004
Bron: Traffic4u
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Top 100 adverteerders adverteert niet bij zoekmachines

GRONINGEN, 20040513 -- Slechts 10% van de top 100 adverteerders in Nederland benut de mogelijkheden van het adverteren bij zoekmachines, zo blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u.

Adverteren bij zoekmachines, met bijvoorbeeld Google AdWords of Overture, is de snelst groeiende vorm van online marketing op dit moment. Hierbij worden zoektermen afgekocht op basis van een veilingsysteem, waarna advertenties van bedrijven naast of boven de zoekresultaten van een zoekmachine verschijnt als er op deze termen gezocht wordt. 'Het is opvallend dat juist de grote jongens in de advertentiewereld deze populaire vorm van adverteren over het hoofd zien. Zij laten hier duidelijk kansen liggen.', aldus Sander Prinsen, marketingmanager bij Traffic4u (www.traffic4u.nl).

Andere bedrijven maken dankbaar gebruik van de kansen die de top 100 adverteerders met hun zorgvuldig opgebouwde merknamen onbenut laten. Prinsen: 'Als je bijvoorbeeld zoekt op de merknaam 'T-mobile' in zoekmachine Google verschijnen de advertenties van een aantal online gsm-shops die abonnementen van T-Mobile aanbieden. In een aantal gevallen gaat het adverteren op merknamen nog een stap verder. Zo komt de advertentie van woondiscounter Kwantum naar voren als je in Google zoekt op namen van concurrenten als 'Praxis' en 'Blokker'.'

De reden dat het grootste gedeelte van de top 100 niet adverteert bij zoekmachines is waarschijnlijk de onbekendheid van het relatief jonge medium. Alle bedrijven in de top 100 adverteerders, (bron: BBC De Media en Reclame Bank) zijn actief met een website, maar zij zetten niet alle advertentiemogelijkheden in om met hun website de consumenten daadwerkelijk te bereiken.

De marketingmanager van Traffic4u komt met nog een voorbeeld: 'Nivea heeft een leuke site waarop veel informatie te vinden is over de producten die zij aanbieden. Maar wanneer je in Google zoekt op de termen 'gezichtsverzorging' of 'huidverzorging' komt de site niet naar voren. Dit is jammer, en vooral een gemiste kans voor Nivea om de doelgroep in contact te brengen met haar producten'.

De drempel om een advertentiecampagne te starten bij de diverse zoekmachines is laag. Adverteren bij zoekmachines kan al vanaf 0,05 per klik, en de startkosten zijn nagenoeg nihil. Juist vanwege deze laagdrempeligheid en de relatief lage kosten is adverteren bij zoekmachines voor bedrijven een uiterst kosteneffectief medium om te communiceren met de doelgroep.

Dit onderzoek maakt deel uit van een uitgebreid onderzoek naar de naamsbekendheid op internet van de top 100 adverteerders in Nederland. Dit onderzoek zal medio juni worden afgerond.

Over Traffic4u

Traffic4u (www.traffic4u.nl) is een marketingbureau uit Groningen dat zich volledig heeft gespecialiseerd in zoekmachine marketing. Zoekmachine marketing richt zich op het goed positioneren van websites van bedrijven in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u werkt onder andere voor ING, Mercedes-Benz, Hypotheker, D-Reizen en Philips.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie