Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gerechtelijke jeugdhulp in Brussel op punt gezet

Datum nieuwsfeit: 14-05-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Adelheid BYTTEBIER, Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, heeft de Vlaamse regering het ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse en Vlaamse Gemeenschappen goedgekeurd inzake gerechtelijke jeugdhulp in Brussel.

In het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad wordt de gerechtelijke jeugdbescherming t.a.v. minderjarigen in een problematische opvoedingssituatie nog steeds geregeld door de wet van 8 april 1965 betreffende de jeugdbescherming. De andere gemeenschappen hebben die al bij decreet geregeld. Om hieraan een oplossing te bieden, is een ordonnantie opgesteld.

Aan Brusselse jongeren kunnen dus, ongeacht hun taal, door de jeugdrechtbank ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie