Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoopexpositie Joop Polder in Galerie Artipico Schiedam

Datum nieuwsfeit: 15-05-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Verkoopexpositie Joop Polder in Galerie Artipico Schiedam

"Een Droom van Rust"

SCHIEDAM, 20040424 -- Galerie Artipico Schiedam organiseert een bijzondere verkoopexpositie van de bekende kunstenaar Joop Polder van zaterdag 15 mei tot en met zondag 4 juli 2004. Joop Polder is op zaterdag 15 mei aanwezig. De feestelijke opening zal worden verricht op zaterdag 15 mei 2004 om 15.00 uur. Op 15 en 16 mei is de galerie geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Alle kunstwerken zijn te koop en te huur en er geldt een kunstkoopregeling. Openingstijden: elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.30 uur en op afspraak. Actuele informatie over de expositie: www.artipico.com en www.joop-polder.com


BESCHRIJVING JOOP POLDER

Een droom van rust, en dit in tegenstelling tot het soms chaotische leven van alledag met zijn politieke verwikkelingen en de drukte van het stadse leven. In de schilderijen van Joop Polder komt vaak een stoel voor, als een plek om van de rust te kunnen genieten; " de stoel is het symbool van mijzelf, ik zat daar, zag het, stond op en ging het schilderij maken ".

In veel schilderijen van Joop Polder verschijnt een tram, als een statige verschijning met een prachtige vormgeving, die als een mens langs de wereld trekt, soms weggaat en weer terugkeert in haar eigen station. Dit geeft de schilderijen van Joop Polder een surrealistisch karakter.

De schilderijen van Joop Polder zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties, onder andere Particulier Bezit H.M. de Koningin, Z.K.H. Prins van Oranje en het Gemeentemuseum Den Haag.

OPLEIDINGEN

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, Academie van Schone Kunsten Brussel en Academie des Beaux Arts Parijs.

INTERNATIONALE EXPOSITIES

Joop Polder exposeerde eerder in Belgie, Engeland, Italie, Denemarken, Frankrijk enh de Verenigde Arabische Emiraten.

PRIJSONTWIKKELING

De schilderijen van Joop Polder stegen in de laatste jaren gemiddeld zo'n 10% per jaar in waarde. De kunstwerken van Joop Polder onderscheiden zich door een jarenlange constante kwaliteit zien en er geldt al jaren een beperkt aanbod.

Galerie Artipico is een officiele vertegenwoordiger van Joop Polder. In de galerie in het historische centrum van Schiedam vindt u altijd een wisselende collectie kunstwerken van deze bekende Nederlandse kunstenaar. Actuele kunstwerken van Joop Polder vindt u op de websites www.joop-polder.com en www.artipico.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie