Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Balemans: redenen verwijdering van school boven tafel

Datum nieuwsfeit: 27-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

27 mei 2004 - Balemans: redenen verwijdering van
school boven tafel

Uit berichten in weekblad Elsevier en op het RTL-nieuws blijkt dat in veel gevallen de redenen waarom leerlingen van school worden verwijderd, niet bekend zijn. VVD-Kamerlid Eric Balemans wil dat die redenen wél boven tafel komen. Hij heeft daarover Kamervragen gesteld. ,,Het is onacceptabel dat de onderwijsinspectie niet weet waarom leerlingen verwijderd worden. Het is juist de taak van de onderwijsinspectie om toezicht te houden op scholen. Nu gebeurt dat blijkbaar niet."

Vragen van het lid Balemans (VVD) aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzake de redenen van de verwijdering van leerlingen op scholen

1. Heeft de minister kennis genomen van het RTL 4 nieuws van 19.30 uur op dinsdag 25 mei 2004 en het artikel 'Van School Gestuurd' in Elsevier 26 mei 2004?

2. Is het juist dat de inspectie van het onderwijs onvoldoende inzicht heeft in de redenen waarom leerlingen verwijderd worden van scholen?

3. Klopt het bericht dat van 55% van de verwijderingen de redenen voor verwijdering niet is geadministreerd?

4. Is dit ontbreken van inzicht te wijten aan de scholen, die niet voldoen aan de wettelijke verplichting om de reden voor schorsing dan wel verwijdering te melden aan de inspectie? Of is dit te wijten aan de wijze waarop de inspectie haar toezicht op de scholen uitoefent?

5. Is bij de inspectie van het onderwijs sprake van gebrekkige administratie? Of heeft dit te maken met de prioriteit stelling van de inspectie van het onderwijs?

6. Wat betekent dit ontbreken van inzicht bij de onderwijs inspectie, met name als het gaat om verwijdering van leerlingen op grond van geweldpleging, voor de grondslag van het plan van aanpak van de minister veiligheid in het onderwijs en de opvang van risicoleerlingen?

7. Wat gaat de minister hieraan doen?

26 mei 2004

Voor meer informatie: (e.balemans@tweedekamer.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie