Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teletolk: Doven telefoneren met horenden via Vlaamse Infolijn

Datum nieuwsfeit: 27-05-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaams minister-president Bart Somers en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gelijke Kansen Adelheid Byttebier hebben vandaag Teletolk officieel voorgesteld.

Teletolk is een instrument waarmee doven en slechthorenden met horenden kunnen communiceren via de telefoon. Een teletolk van de Vlaamse Infolijn fungeert daarbij als tussenpersoon. Hij brengt het contact tussen doven en horenden tot stand.

Teletolk is het resultaat van een samenwerking tussen de Vlaamse Infolijn en het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap. Zowel de minister-president als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gelijke Kansen waren van bij de aanvang ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie