Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeven miljoen euro voor Flanders Materials Center (FMC)

Datum nieuwsfeit: 28-05-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Wetenschappen en Technologische Innovatie, Dirk VAN MECHELEN, beslist het nieuwe kenniscentrum, Flanders' Materials Center (FMC), gericht op Materiaalonderzoek, voor een bedrag van 7 miljoen euro te ondersteunen. Het gaat om een steunpercentage van 50% van de totale kost gedurende 3 jaar.
Het onderzoek legt de focus op het moleculair modelleren en de combinatorische methodologie (High Throughput) met als doel het materiaalonderzoek in Vlaanderen te versnellen en te verruimen. Agoria-Vlaanderen voerde voorafgaand een haalbaarheidsstudie uit, die mede werd ondersteund door de Vlaamse bedrijven Agfa-Gevaert, Arcelor, Bekaert en Umicore. Het initiatief ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie