Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over 'Schandalige zelfverrijking topambtenaren OCW'

Datum nieuwsfeit: 28-05-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: VVD
Zoek soortgelijke berichten
VVDNieuws

27 mei 2004 - 'Schandalige zelfverrijking
topambtenaren OCW'

,,Schandalig, als dit waar is", reageert onderwijswoordvoerder Eric Balemans van de VVD op de berichten van mogelijke zelfverrijking van topambtenaren op het ministerie van Onderwijs. Hij heeft Kamervragen gesteld hierover Balemans pleit voor een onderzoek waarin de waarheid boven tafel moet komen. Wanneer de zelfverrijking waarheid blijkt, dan wil de liberaal sowieso dat het bedrag wordt teruggevorderd. Ook is hij er voorstander van dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt gestart.

Vragen van het lid Balemans (VVD) aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzake de zelfverrijking van top ambtenaren op het ministerie van Onderwijs

1. Heeft de minister kennis genomen het artikel Zelfverrijking binnen top ministerie Onderwijs in de Volkskrant van donderdag 27 mei 2004?

2. Is het waar dat topambtenaren elkaar onterecht promoties, salarisverhogingen, reiskosten en onkosten vergoedingen hebben toegespeeld?

3. Klopt het dat op het ministerie declaraties werden goedgekeurd door daartoe onbevoegden?

4. Hoeveel jaren is er al sprake van zelfverrijking van top ambtenaren op het ministerie?

5. Om hoeveel ambtenaren gaat het en hoeveel geld is er 'verdwenen' naar de ambtenaren en heeft dit consequenties gehad voor de kwaliteit van het onderwijs in Nederland?

6. Bij de lagere ambtenaren heerste al langer vermoedens over het handelen van de ambtelijke top, was de minister bekend met deze vermoedens en zo ja, waarom is er dan niet eerder onderzoek naar gedaan?

7. Kan de minister aangeven hoe het heeft kunnen gebeuren dat de ambtenaren jarenlang zich hebben kunnen verrijken met gemeenschapsgeld?

8. Is de minister bereid de betreffende dossiers ter beschikking te stellen aan het openbaar ministerie opdat tegelijkertijd ook een strafrechtelijk onderzoek kan plaatsvinden?

9. Welke actie is de minister van plan te nemen? En op welke termijn zal zij de kamer hierover informeren?

27 mei 2004

Voor meer informatie: (e.balemans@tweedekamer.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie