Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkoper elektriciteitstarief Vlaanderen tijdens het weekend

Datum nieuwsfeit: 28-05-2004
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Gilbert BOSSUYT, Vlaams minister van Energie, heeft de Vlaamse regering haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat bepaalt dat elektriciteit in het weekend voortaan wordt aangerekend aan nachttarief. De huidige prijs van elektriciteit overdag in het weekend weerspiegelt de lagere productiekosten immers niet.

Als de elektriciteitsvraag hoog is, zoals tijdens piekmomenten op een weekdag, moeten extra centrales ingezet worden om elektriciteit op te wekken, wat de productiekosten verhoogt en dus ook de prijs. Voor een optimale werking van de elektriciteitscentrales is het belangrijk dat de elektriciteitsprijzen de kosten weerspiegelen. Op die manier worden gezinnen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie