Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzameling en recyclage afgedankte elektrische apparaten in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 28-05-2004
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams leemilieuminister Jef TAVERNIER wijzigt de Vlaamse regering principieel het besluit inzake afvalvoorkoming en -beheer (VLAREA). Deze wijziging is nodig om uiterlijk op 13 augustus te voldoen aan de Europese richtlijn betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur.

Door de wijziging van het VLAREA stelt de Vlaamse leefmilieuminister scherpe inzameldoelstellingen voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA): koelkasten, diepvriezers, computers, CD-spelers, noem maar op. "We staan in Vlaanderen voorop wat betreft de selectieve inzameling van deze goederen. Met deze Vlareawijziging leggen we ons in Vlaanderen de verplichting op om tegen 2007 8,5 kg AEEA per ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie