Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering doorstroming streekbussen in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 01-06-2004
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Verbetering doorstroming streekbussen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Hilversum heeft in de afgelopen maanden enkele voorstellen van de provincie Noord-Holland om de doorstroming van de belangrijke streeklijnen 134, 137 en 156 te verbeteren beoordeeld.

De gemeente Hilversum adviseert de provincie om maatregelen die de doorstroming van bussen op de A27 bevorderen met voortvarendheid op te pakken, in overleg met Rijkswaterstaat Utrecht en de relevante gemeenten. Het gaat daarbij om het gebruik van de vluchtstrook door de bus en om de aanleg van een aparte op- en afrit voor de bus naar en van de A27, aansluitend op de Soestdijkerstraatweg ter hoogte van Monnikenberg. De haalbaarheid van deze voorstellen wordt momenteel door Rijkswaterstaat Utrecht beoordeeld. Verder zal de gemeente Hilversum bij de provincie een subsidieaanvraag indienen voor een project dat de doorstroming van het busvervoer op het Oostereind verbetert.

Het college concludeert dat door het uitvoeren van deze maatregelen voor de komende jaren voldoende voorwaarden worden geboden voor goed en betrouwbaar streekbusvervoer, met name tussen Hilversum en Huizen.

datum publicatie 1 juni 2004

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie