Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: patiëntvriendelijkere methode om bloedvatvernauwing in de ..

Datum nieuwsfeit: 09-02-2006
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
De betrouwbaarste methode om de mate van bloedvatvernauwing in de benen vast te stellen is angiografie. Daarbij worden de slagaderen zichtbaar gemaakt met röntgenopnames, nadat via een catheter in de lies contrastvloeistof is ingespoten. Stephen Coffi verfijnde de diagnostiek met behulp van ultrageluid, de duplex-echografie, een niet-invasieve en dus patiëntvriendelijkere methode. Hij toont aan dat het beter is om de echo niet alleen in rust te maken, maar ook na een inspanningstest, omdat de klachten - etalagebenen - meestal ontstaan nadat de patiënt een stuk heeft gelopen. De diagnostische nauwkeurigheid verbetert ook als een echocontrastmiddel wordt ingespoten. Het is zinvol deze diagnostische methode verder te onderzoeken, concludeert Coffi, omdat duplex-echografie in de meeste ziekenhuizen goedkoper en beter beschikbaar is. S.B. Coffi: Advanced assessment of lower limb arterial......
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie