Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNN documentaire 'Sleep' over slapeloosheid, slaapwandelen, dromen

Datum nieuwsfeit: 13-05-2006
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
CNN zendt op 13 mei aanstaande een documentaire uit getiteld 'Sleep' over alle facetten van slaap waaronder slapeloosheid, bizarre slaapstoornissen zoals slaapwandelen, dromen, de effecten van slaaponthouding en de gevolgen hiervan voor het dagelijks leven. Om dit laatste te onderzoeken zal CNN's medische correspondent Dr. Sanjay Gupta 24 uur wakker blijven en daarna plaatsnemen in 747 simulator in het NASA Ames Research Center in Californië, om na te gaan hoe slaaponthouding zijn handelen beïnvloedt. Ook wordt in de documentaire een verband gelegd tussen slaaponthouding en ongelukken zoals de ramp met de Space Shuttle Challenger en een aantal vliegtuigongelukken. Daarnaast brengt Gupta een nacht door in een slaaplab in Boston, waar hij aangesloten wordt op een computer om zijn droomgedrag te laten volgen....
Dit was het begin van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie