Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau
Nieuwsbank - Interactief Nederlands Persbureau Inloggen Abonneren Over Nieuwsbank Uw reactie

  Nieuwsbank voorpagina
  Alle persberichten van vandaag
  Persbericht plaatsen
  Verstuur persbericht
Ontvang persberichten
Uitgebreid zoeken

RSSNieuwsbank via Twitter:
  Algemeen:

  Belgie:

  Buitenland:

  Bouw/Vastgoed:

  Cultuur, toerisme:

  Economie:

  Energie / Milieu:

  Europa:

  Gezondheid:

  ICT / e-commerce:

  Landbouw:

  Lifestyle:

  Media:

  Onderwijs:

  Politieberichten:

  Sport:

  Wetenschap:

 

Pararius.nl streeft grote namen voorbij in huurwoningen

Datum nieuwsfeit: 24-07-2006
Dit is een authentiek persbericht Bron: Pararius B.V.
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten

Bookmark and Share


Pararius.nl streeft grote namen voorbij in huurwoningen

Verhuurportal Pararius.nl zes maanden na lancering de grootste website voor huurwoningen in grote steden van Nederland

AMSTERDAM, 20060724 -- Alhoewel de helft van Nederland in een huurhuis woont, werd de presentatie van Nederlandse huurwoningen op het internet tot voor kort gekenmerkt door een schrijnend gebrek aan professionalisme. Verplichte inschrijving, geld betalen om te mogen zoeken, beperkt huuraanbod, houtje-touwtje websites, het zijn maar een paar voorbeelden van het amateurisme dat hoogtij vierde binnen de woningverhuur. Aan een decennium van ernstige verwaarlozing van de online markt voor huurwoningen is echter sinds kort een abrupt einde gekomen.


Sinds vorige maand is Pararius ( www.pararius.nl ) de grootste online marktplaats voor huurwoningen in vele steden zoals Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Den Bosch, Rotterdam en Eindhoven. Ook groeit het huuraanbod voor de rest van Nederland snel. De nieuwe, zestalige portal voor woningverhuur kent een stormachtig succes sinds de lancering op 1 januari 2006. Door de absolute focus op Nederlandse huurwoningen is het onafhankelijke Pararius door verhuurmakelaars en woningzoekenden in heel Nederland goed ontvangen. Meer dan 100 verhuurkantoren hebben zich reeds geabonneerd en het aantal bezoekers is op het niveau van een volwassen website. Ook de internationaal georiƫnteerde aanpak valt goed bij buitenlandse huurders en in de verhuurbranche. In veel grote steden is het huuraanbod op Pararius nu al meer dan het dubbele van concurrenten als Funda en Woonkrant. Pararius heeft onomstotelijk bewezen dat zowel de verhuurbranche als de huurders stonden te schreeuwen om een goed toegankelijke en onafhankelijke plaats waar huurder en verhuurder elkaar kunnen ontmoeten op aangename wijze.

Algemeen directeur en oprichter Jasper de Groot (31) is zelf een ervaren verhuurmakelaar. Hij heeft jarenlange ervaring in de als gecompliceerd bekend staande Amsterdamse verhuurmarkt. In zijn dagelijkse praktijk ervoeren hij en zijn collega's een groot gemis aan een kwalitatieve verhuurportal in Nederland. Aan de kant van woningzoekenden gold hetzelfde probleem. "Het probleem van veel woningsites is dat ze de verhuurmarkt niet begrijpen. Alhoewel de Nederlandse online woningmarkt een aantal kwalitatieve woningsites kent voor koopwoningen, is het segment voor huurwoningen een zwaar ondergeschoven kindje. Grote woningsites laten de verhuur links liggen of doen het er en passant bij, op een weinig professionele wijze die niet op de verhuur is afgestemd. Er zijn nog wel kleine initiatieven op het internet, maar niemand pakt het gedegen aan. Veel gedoe met inschrijven en geld betalen, daar houden bezoekers terecht niet van", aldus De Groot. Daarbij wijst hij ook op de professionalisering die verhuurmakelaars zelf nog kunnen realiseren: "Teveel verhuurmakelaars doen hun internetmarketing zelf. Door zich voor een bescheiden bedrag te abonneren op Pararius kunnen ze zich echter al deze moeite besparen en de inkoopkracht voor e-marketing bundelen. In plaats van bijvoorbeeld allen individueel op Google te adverteren en elkaar daar te beconcurreren op dure zoekwoorden, is het raadzamer deze inkoop van advertentieruimte via ons te laten lopen door een abonnement te nemen. Pararius is goedkoper voor internetmarketing en heeft altijd een groter bereik dan wat je als individueel kantoor ooit kan regelen. Daarnaast heeft Pararius de slagkracht om zich in hoog tempo te blijven ontwikkelen en mee te gaan met de snelle veranderingen op het internet".

Over Pararius

Pararius (www.pararius.nl) is gelanceerd op 1 januari 2006. Het is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online presentatie van huurwoningen. Uitsluitend de professionele verhuurmakelaar kan er zijn huuraanbod presenteren. De aanpak van Pararius is no-nonsense en staat voor maximale transparantie. Bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang om het huuraanbod te doorzoeken en verhuurmakelaars te contacteren. De website is geheel toegesneden op het verhuursegment met krachtige webtools voor zowel verhuurmakelaars als woningzoekers. Naast de Nederlandse marketing zorgen de zestaligheid en buitenlandse marketing van de website voor een brede aandacht onder expats.


Noot voor redacties


Bookmark and Share

 

Dit is een bericht uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Gegevens in dit bericht kunnen verouderd zijn. Overname is toegestaan onder voorwaarden. Eventueel in dit bericht vermelde (e-mail) adressen en telefoonnummers zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten.

// zoek soortgelijke berichten // Printversie

 

comments powered by Disqus


Terug naar boven


Klik hier voor het Nieuwsbank persberichtenformulier
 
 
Voorpagina / / Persberichten lezen / / Persbericht plaatsen / / Wie-is-Wie

Abonneren -- Over Nieuwsbank -- Privacy Policy -- Uw reactie