Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnende nummers Jantje Beton Loterij bekendgemaakt

Datum nieuwsfeit: 22-11-2007
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Opbrengst ruim 1.4 miljoen

Winnende nummers Jantje Beton Loterij bekendgemaakt

Utrecht, 22 november 2007 - Wie lloten heeft gekocht van de Jantje Beton Loterij 2007 kan vanaf vandaag nagaan of hij of zij een winnend lot in huis heeft. De loten werden dit najaar verkocht door kinderen van ruim 1.100 basisscholen in Nederland. In totaal verkochten zij 950.001 stuks, goed voor een opbrengst van

Het concept van de Jantje Beton Loterij is eenvoudig maar doeltreffend: basisscholen die meedoen aan de Jantje Beton Loterij kunnen de helft van het opgehaalde bedrag (door de verkoop van loten) direct zelf besteden, bijvoorbeeld aan nieuwe spelmaterialen voor in de klas of aan speeltoestellen voor op het schoolplein. De andere helft gaat naar Jantje Beton, die het geld besteedt aan speelactiviteiten voor kinderen in Nederland die het extra hard nodig hebben.

Alle familie, vrienden en kennissen van de lotenverkopende leerlingen maken door het kopen van een lot kans op mooie prijzen. Deze zijn kosteloos beschikbaar gesteld door vele sponsors van Jantje Beton. De 1e prijs, n jaar lang gratis boodschappen doen t.w.v. 50,- pper week, is gevallen in Goes. Omdat een leerling van basisschool 'SBO De Kring' uit Goes dit winnende lot heeft verkocht, ontvangt de school een cheque van 700,--. De Kring, gespecialiseerd in onderwijs voor slechthorenden en spraakgebrekkigen, deed voor de vierde keer mee dit jaar en was zeer verrast met het winnen van de cheque. 'Ik ben er helemaal stil van, in de positieve zin des woords', aldus directeur Paul Jooss.

Trekkingslijst
De trekkingslijst van de Jantje Beton Loterij wordt gepubliceerd via de volgende media:
* op www.jantjebeton.nl/loterij/trekkingslijst
* op NOS Teletekst pagina 559 (van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november 2007)
* via telefoonnummer 0900 - 123 45 35 (vanaf vrijdag 23 november 2007 tot maandag 30 juni 2008). Kosten: 0,355 per minuut, de boodschap duurt ongeveer anderhalve minuut.
* Kopers kunnen bovendien een trekkingslijst opvragen door een gefrankeerde en aan henzelf geadresseerde envelop toe te sturen aan Jantje Beton Loterij, Postbus 85233, 3508 AE UTRECHT.

Over Jantje Beton
Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Vooral voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven! Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Door de minister van Justitie is op 16 maart 2007 vergunning verleend aan Jantje Beton onder nummer C051.7/1044114.

()

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie